Składniki: 2 cukinie 1 cebula 2 łyżki masła 80 ml słodkiej kwaśnej śmietany ½ pęczka koperku sól pieprz cukier sok z cytryny Sposób wykonania: Oczyszczona cukinię pokroić w kostkę. Następnie posiekać cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas dodać cukinię i trzymać na średnim ogniu około 5 minut Clay czas mieszając. Po ty czasie zmniejszyć ogień…
Tag: z warzywami
Listy
Pory z wody
by Eliza Orzechowska • • 0 Comments
Składniki: 5 porów 2 łyżki masła 2 łyżki bułki tartej sól cukier Sposób wykonania: Oczyszczone pory pokroić na 5 cm kawałki, które zalać 1 litrem osolonego wrzątku z dodatkiem łyżeczki cukru. Gotować na dużym ogniu około 15 minut. Po tym czasie odcedzić zostawiając na sicie aby woda dokładnie obciekła. W między czasie na rozgrzanym maśle…
Listy
Szpinak podsmażany na maśle
by Wiktoria Milewska • • 0 Comments
Składniki: 500 g szpinaku 3 łyżki masła sól Sposób wykonania: Oczyszczony szpinak zalać 2 litrami osolonego wrzątku i gotować około 4 minut. Po tym czasie go odcedzić i wrzucić na patelni z rozgrzanym masłem. Trzymać na ogniu około 6 minut. Na koniec doprawić do smaku solą.
Listy
Cukinie z grilla
by Renata Gajda • • 0 Comments
Składniki: 4 cukinie 1 łyżka octu z białego wina 1 łyżka posiekanych ulubionych ziół 2 ząbki czosnku sól pieprz Sposób wykonania: Z cukinii odciąć końce a cała resztę pokroić na skośne plasterki, które grillować około 2 minut z każdej strony. W między czasie posiekany czosnek przesmażyć na rozgrzanym maśle, wówczas dodać do niego cukinię i…
Listy
Kabaczki duszone w śmietanie
by Lucyna Kędzierska • • 0 Comments
Składniki: 2 kabaczki 1 cebula 2 łyżki masła 80 ml słodkiej kwaśnej śmietany ½ pęczka koperku sól pieprz cukier sok z cytryny Sposób wykonania: Oczyszczone kabaczki pokroić w kostkę. Następnie posiekać cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas dodać kabaczki i trzymać na średnim ogniu około 5 minut cały czas mieszając. Po ty czasie zmniejszyć ogień…