Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z warzywami

Cukinie duszone z pomidorami

Składniki: 3 cukinie 3 pomidory 1 cebula 2 łyżki masła 1 ząbek czosnku sól pieprz cukier Sposób wykonania: Z cukinii odciąć końce a resztę pokroić w plasterki. Następnie posiekana cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle i dodać do niej cukinie. Trzymać na ogniu około 5 minut. Po tym czasie dodać obrane pomidory pokrojone w kostkę .…

Czerwona kapusta z suszonymi owocami

Składniki: 1 główka czerwonej kapusty 250 g mieszanki suszonych owoców 100 ml czerwonego wina 3 łyżki masła 1 łyżka maki sól cukier sok z cytryny Sposób wykonania: Kapustę poszatkować po czym zalać ją szklanką wody. Dodać łyżeczkę soli i 1.2 łyżeczki cukru u gotować około 40 minut. Po tym czasie dodać suszone owoce i nadal…

Czerwona kapusta z jabłkami

Składniki: 1 czerwona kapusta 1 jabłko 3 łyżki masła 1 łyżka mąki sól cukier sok z cytryny Sposób wykonania: Kapustę poszatkować po czym zalać ją szklanką wody. Dodać łyżeczkę soli i 1.2 łyżeczki cukru u gotować około 40 minut. Po tym czasie dodać obrane jabłko pokrojone w kostkę i nadal gotować około 10 minut. W…

Kapusta z jabłkami

Składniki: 1 kapusta 2 jabłka 4 łyżki masła 1 łyżeczka kminku sól cukier sok z cytryny Sposób wykonania: Kapustę poszatkować po czym wrzucić ją do rondla z rozgrzanym masłem. Polać 100 ml wody, dodać łyżeczkę soli ora kminek i dusić około 15 minut pod przykryciem. Po tym czasie odkryć i gotować jeszcze 40 minut. W…

Kapusta włoska gotowana

Składniki: 1 główka włoskiej kapusty 2 łyżki masła 2 łyżki bułki tartej sól pieprz Sposób wykonania: Z kapusty wyciąć głąb i usunąć zniszczone liści po czym zalać ją wodą, tak aby cała była przykryta. Dodać łyżeczkę soli oraz ½ łyżeczki cukru. Trzymać na ogniu około 15 minut. Po tym czasie odcedzić i poczekać jak dokładnie…