Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z warzyw

Fasolka szparagowa z kwaśnym sosem

Składniki 80 dag fasolki szparagowej 2 łyżki oleju 4 ząbki czosnku 2 łyżki posiekanych kiełków słonecznika 2 łyżki octu winnego cukier sól Sposób wykonania: Z fasolki odciąć końce i pokroić na mniejsze kawałki po czym zalać je wodą z dodatkiem cukru. Gdy będzie miękka odcedzić ją. Następnie posiekany czosnek wymieszać z olejem oraz octem. Doprawić…

Biała rzodkiew z marchewką w sosie

Składniki:  2 marchewki  1 biała rzodkiew  2 łyżki oleju  1/2 łyżeczki octu  1/2 łyżeczki sambala  1 łyżeczka miodu  szczypta curry  szczypta soli  szczypta cukru Sposób wykonania: Obrane marchewki i rzodkiew zetrzeć na tarce. Następnie olej wymieszać z octem, sambala, miodem oraz curry. Całość dokładne wymieszać i doprawić jeszcze do smaku solą oraz cukrem.

Kapusta pekińska z sałatą i pomidorem

Składniki:  kapusta pekińska  sałata – pół główki  2 pomidory  garść rodzynek  dwie łyżki maggi  4 ząbki czosnku  oliwa Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, sałatę porwać na mniejsze kawałki, pomidory pokroić na cząstki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, dodając jeszcze rodzynki  oraz posiekany czosnek. Skropić całość oliwą oraz maggi.