Składniki 80 dag fasolki szparagowej 2 łyżki oleju 4 ząbki czosnku 2 łyżki posiekanych kiełków słonecznika 2 łyżki octu winnego cukier sól Sposób wykonania: Z fasolki odciąć końce i pokroić na mniejsze kawałki po czym zalać je wodą z dodatkiem cukru. Gdy będzie miękka odcedzić ją. Następnie posiekany czosnek wymieszać z olejem oraz octem. Doprawić…
Tag: z warzyw
Listy
Brokuły z jajkiem i szynką
by Ryszard Dąbkowski • • 0 Comments
Składniki: dwa duże brokuły 5 jajek 2 grube plastry szynki majonez Sposób wykonania: Brokuły podzielić na różyczki i lekko obgotować w osolonej wodzie. W między czasie szynkę pokroić w kostkę a ugotowane jajka na cząstki i razem dodać do odcedzonych brokułów. Na koniec polać majonezem.
Listy
Brokuły z twarożkiem
by Halina Lipka • • 0 Comments
Składniki: 300 g brokułów 50-100 g twarogu sól czosnkowa pieprz Sposób wykonania: Brokuły ugotować w osolonej wodzie. W między czasie twarożek pokruszyć i dodać do odcedzonych brokułów Razem wymieszać i doprawić do smaku solą czosnkową oraz pieprzem.
Listy
Biała rzodkiew z marchewką w sosie
by Bożena Kmita • • 0 Comments
Składniki: 2 marchewki 1 biała rzodkiew 2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki octu 1/2 łyżeczki sambala 1 łyżeczka miodu szczypta curry szczypta soli szczypta cukru Sposób wykonania: Obrane marchewki i rzodkiew zetrzeć na tarce. Następnie olej wymieszać z octem, sambala, miodem oraz curry. Całość dokładne wymieszać i doprawić jeszcze do smaku solą oraz cukrem.
Listy
Kapusta pekińska z sałatą i pomidorem
by Beata Skalska • • 0 Comments
Składniki: kapusta pekińska sałata – pół główki 2 pomidory garść rodzynek dwie łyżki maggi 4 ząbki czosnku oliwa Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, sałatę porwać na mniejsze kawałki, pomidory pokroić na cząstki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, dodając jeszcze rodzynki oraz posiekany czosnek. Skropić całość oliwą oraz maggi.