Składniki: ½ kg cukinii 1 łyżka masła 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka ziół prowansalskich 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki śmietany 1 łyżka startego żółtego sera 1 łyżka bułki tartej sól pieprz Sposób wykonania: Cukinię umyć i przekroić wzdłuż na pół a połówki te jeszcze raz na pół. Przełożyć je do naczynia…
Tag: z warzyw
Porady i Ciekawostki
Papryka pieczona z serem feta z ziołami
by Bogdan Józefowicz • • 0 Comments
Składniki: 1 op sera feta kilka papryk 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka ziół prowansalskich Sposób wykonania: Papryki przekroić na połówki usuwając gniazda nasienne. Następnie do każdej połówki włożyć po kawałku sera feta. Ułożyć papryki na blasze i posmarować je oliwą z oliwek wymieszaną z ziołami prowansalskimi. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiekać, aż…
Porady i Ciekawostki
Pieczone karczochy z musztardą
by Anastazja Dul • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Krem z porów i ziemniaków
by Żaneta Buda • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Kartoflanka z orzechami
by Konrad Marczewski • • 0 Comments
Składniki: cebula ¼ szkl masła 3 pory 6 ziemniaków kość szynkowa ¼ łyżeczki zielonej posiekanej papryki ¼ szkl posiekanej cebuli 3 łyżki masła z orzeszków ziemnych Sposób wykonania: Na rozgrzanym maśle przesmażyć posiekaną cebulę. Następnie dodać ziemniaki pokrojone plastry, pory pokrojone w krążki, kość szynkową oraz tymianek. Zalać całość bulionem i gotować pod przykryciem do…