Składniki: 1 cukinia 2 łyżki oleju 1 łyżka ziół prowansalskich sól pieprz Sposób wykonania: Cukinie umyć po czym pokroić w grube plastry. Każdy plaster posmarować olejem. Oprószyć solą oraz pieprzem i posypać ziołami prowansalskimi. Smażyć z obu stron na złoto na rozgrzanej patelni.
Tag: z warzyw
Listy
Kandyzowana cebula
by Kamila Biedroń • • 0 Comments
Listy
Pomidory w oliwie
by Waldek Zaborski • • 0 Comments
Składniki: 1 kg pomidorów 1 szkl octu winnego kilka ząbków czosnku kilka listków bazylii kilka ziaren pieprzu oliwa z oliwek sól Sposób wykonania; Do 1 szklanki wody wlać ocet i doprowadzić do wrzenia, wówczas włożyć pomidory i odstawić na 5 minut. Po tym czasie je odcedzić i przełożyć do słoika. Każdą warstwę przekładać plasterkami czosnku,…
Listy
Przecier pomidorowo-paprykowy
by Agata Szerszeń • • 0 Comments
Listy
Buraki z pomarańczami
by Wanda Garczyńska • • 0 Comments
Składniki: 4 pomarańcze 4 buraki 3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki soku pomarańczowego 1 łyżka miodu 1 łyżka musztardy sól pieprz Sposób wykonania: Buraki ugotować do miękkości po czym je odcedzić, obrać i pokroić na plasterki. Następnie pomarańcze obrać ze skórki i podzielić na cząstki i dodać do buraków. Natomiast musztardę wymieszać z sokiem…