Składniki:
- 8 jajek
- 10 dag łuskanych orzechów włoskich
- 3 dag masła
- pół cytryny
Składniki: 4 jajka pęczek koperku 1/2 litra wody 1/4 kostki masła kostka rosołowa 100 ml. kwaśnej śmietany łyżka mąki vegeta pieprz Sposób przyrządzenia: Jajka ugotować i pokroić na połówki i ćwiartki. Zagotować wodę, dodać masło, kostkę, przyprawy i posiekany koperek. Mąkę rozrobić ze śmietaną i odrobiną zimnej wody i dodać do wywaru. Chwilę gotować na…
Składniki: 5 jaj 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 cebula 1 seler szczypta bazylii 2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki olej sól pieprz Sposób przyrządzenia: Cebulę i seler drobno pokroić i usmażyć na złoty kolor. Dodać zioła i koncentrat pomidorowy. Posolić. Dusić pod przykryciem 10 minut. Jajka ugotować na twardo i przekroić na połówki. Wlać sos na…
Składniki 5 ugotowanych świeżych jajek kiełbaska najlepiej swojego wyrobu majonez szczypiorek pieprz, sól Sposób przyrządzenia: Jajka przekroić na pół i wyjąć żółtka, pokroić drobno w kosteczkę, kiełbaskę też drobno pokroić w kosteczkę, szczypiorek drobno posiekać, dodać majonez, pieprz i sól, wymieszać. Nadziewać białka wydrążone od żółtek i polać lekko ketchupem. Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny…
Składniki: ser camembert świeżo zmielony pieprz sos chilli słodko-pikantny Sposób przygotowania: Ser położyć na wysmarowanej oliwą folii aluminiowej, posypać pieprzem i zawinąć. Piec na grillu kilka minut z każdej strony, aż ser będzie miękki. Podawać z sosem słodko-pikantnym chilli. Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad