Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z serem

Masło serowe

Składniki: masło 5 dag serek topiony mały 2 sztuki białe wino 1 łyżeczka sól do smaku Sposób przyrządzenia: Masło należy dobrze utrzeć z serem, następnie ucierając dodawać białe wino i sól. Wszystko raz jeszcze utrzeć dokładnie na jednolitą masę. Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos  

Pasta z sera żółtego z rzodkiewką

Składniki: ser edamski 15 dag rzodkiewka 1 pęczek jajka 2 sztuki majonez 2-3 łyżki pieprz sól natka pietruszki posiekana Sposób przyrządzenia: Ser edamski należy zetrzeć na tarce jarzynowej, przełożyć do miseczki i dodać do niego wcześniej ugotowane żółtko jaja oraz majonez. Rzodkiewkę należy umyć, obrać i pokroić w drobniutką kosteczkę, następnie dodać do sera. Teraz…

Pasta serowa

Składniki: ser biały twardy 20 dag masło 10 dag zielenina posiekana 3 łyżki jajka na twardo 3 sztuki sól pieprz Sposób przyrządzenia: Jajka po ugotowaniu na twardo i ostudzeniu należy posiekać bardzo drobniutko. Ser należy zetrzeć lub utrzeć (w zależności od jego twardości). Masło należy utrzeć za pomocą kulki i połączyć je z serem oraz…

Pasta z bryndzy

Składniki: bryndza owcza 25 dag śmietana 10 dag cebula 3 dag ogórki korniszone 5 dag Sposób przyrządzenia Ser bryndza należy dokładnie utrzeć ze śmietaną. Ogórka korniszona należy bardzo drobno posiekać, podobnie cebulkę. Warzywa należy połączyć z rozdrobnionym serem, wszystko dokładnie wymieszać, na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem. Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos…

Pasta z kaparami

Składniki: rokpol ser 10 dag twaróg 30 dag śmietana 3 łyżki kapary 3 łyżki czosnek 1 ząbek sok z cytryny 1 łyżka koperek 3 łyżki pomidory 2 sztuki sól pieprz świeże zioła Sposób przyrządzenia: Pomidory należy sparzyć w celu obrania ze skórki, następnie wyjąć z nich pestki i pokroić na drobno. Koperek należy bardzo drobno…