Składniki:
- 700 g krewetek
- 1 ½ łyżki sproszkowanej curry
- 1/8 łyżeczki sproszkowanej chili
- 3 łyżki oleju
- ¼ szkl. posiekanego pora
- ½ szkl sosu chili
- ¼ łyżeczki aromatyzowanej soli
- pieprz
Składniki: 1 łyżeczka curry w proszku 1 łyżeczka mieszanki przypraw gram masala 1 łyżeczka rozgniecionego czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 700 g małżów morskich 1 łyżeczka ketchupu ¼ szkl. mleka kokosowego ¼ łyżeczki soli koszernej 1/8 łyżeczki pieprzu 1 łyżka soku z cytryny Sposób wykonania: Curry wymieszać z przyprawami, czosnkiem, oliwą z oliwek oraz…
Składniki: 1/8 szkl. startego chrzanu ¼ szkl. tłustej śmietany 1/8 łyżeczki aromatyzowanej soli 12 rozłupanych ostryg pieprz 12 azjatyckich łyżek do zupy 1 cytryna Sposób wykonania: Chrzan wymieszać razem ze śmietaną oraz solą i odstawić na bok. Następnie na każdej z łyżek ułożyć po ostrydze, na nich rozkładamy odrobinę śmietanowego sosu. Posypać całość jeszcze pieprzem…
Składniki: 12 azjatyckich łyzek do zupy 12 wykałaczek 350 g ugotowanych krewetek 1 łyżka pieczonego oleju sezamowego 1/3 szkl. sałatki z wodorostów pieprz ziarna czarnego sezamu Sposób wykonania: Łyżki ułożyć na półmisku. Następnie na wykałaczki nabić krewetki, które umieścić na łyżkach. Na każda z krewetek kładziemy kilka kropli oleju oraz odrobinę sałatki z wodorostów. Oprószyć…
Składniki: 750 g owoców morza( gotowane kraby, krewetki, kalmary) 2 szkl. majonezu natka pietruszki Sposób wykonania: Owoce morza ugotować po czym pokroi w cienkie paseczki wzdłuż włókien. Następnie dodać do nich majonez. Całość delikatnie przemieszać. Przed podaniem udekorować jeszcze natką pietruszki.