Składniki:
- garść orzeszków piniowych
- garść łuskanych orzechów włoskich
- 2 łyżki masła
- 2 główki czerwonej cykorii
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka posiekanej bazylii
- sól
- pieprz
Składniki:
Składniki: 2 pory 1 szkl bulionu warzywnego 2 łyżki oleju 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki sosu śliwkowego 2 łyżki miodu pitnego ½ cytryny 4 łyżki pokruszonych orzeszków pistacjowych Sposób wykonania: Dokładnie oczyszczone pory przekroić na pół po czym pokroić na 2 milimetrowe paseczki. Usmażyć je na rozgrzanym oleju. Po kilku minutach zalać je gorącym…
Składniki: 1 pomarańcza garść orzechów laskowych ½ szkl oliwy z oliwek 1 łyżeczka miodu ½ łyżeczki curry sól pieprz Sposób wykonania: Pomarańcze obrać ze skórki i podzielić na mniejsze porcje. Dodać do nich obrane orzechy, oliwę z oliwek, miód oraz curry. Całość dokładnie zmiksować na jednolity sos. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Składniki: 40 dag cielęciny 1 cebula 2 łyżki sosu sojowego ½ łyżeczki imbiru 10 dag łuskanych orzechów włoskich 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka masła 1 łyżeczka sosu czosnkowego 1 kieliszek sherry Sposób wykonania: 1 łyżkę oliwy z oliwek wymieszać z sosem sojowym oraz imbirem. Mięso pokroić na paseczki i natrzeć marynatą, odstawić na…
Składniki: 1 łyżeczka masła ½ szkl oleju z pestek winogron 10 dag startego owczego sera 4 łyżki posiekanych orzechów włoskich 3 ząbki czosnku kilka listków bazylii szczypta majeranku sól pieprz Sposób wykonania: Obrany czosnek, listki bazylii dokładnie zmiksować z dodatkiem soli. Następnie dodać masło, orzechy oraz starty ser. Nadal miksować stopniowo wlewając olej. Miksować do…