Składniki: 25 dag brzoskień z puszki łyżka rodzynek łyżka zmielonych orzechów sok z 1 cytryny cukier Sposób wykonania; Brzoskiwnie odsączyć z zalewy po czym pokroić je na mniejsze kawałki. Dodac do nich rodyznki oraz orzechy. Następnie skropić całośc sokiem z cytryny i oprószyć cukrem.
Tag: z orzechami
Listy
Smażone ziemniaczki z orzechami
by Henryk Kania • • 0 Comments
Składniki: 1,5 kg ziemniaków 5 białek 10 dag orzechów włoskich 2 łyżki posiekanej natki pietruszki olej tarta bułka sól pieprz Sposób wykonania: Ziemniaki ugotować po czym je odcedzić i zemleć. Następnie białka ubić na sztywną pianę i dodać ją do ziemniaków. Wrzucić jeszcze posiekaną natkę pietruszki oraz posiekane orzechy. Całość delikatnie wymieszać. Doprawić do smaku…
Listy
Orzechowa przekąska
by Ilona Kania • • 0 Comments
Składniki: 25 dag włoskich orzechów 5 łyżek cukru pudru 2 białka Sposób wykonania: Orzechy zmielić po czym dodać do nich cukier puder i dokładnie wymieszać, Następnie dodać białka ubite na sztywną pianę i ponownie wymieszać. Z masy układać łyżką kuleczki na blasze wyłożonej papierem pergaminowym. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około…
Listy
Pasta twarogowo-orzechowa
by Jadwiga Kotas • • 0 Comments
Składniki: 20 dag zmielonego twarogu z 10 dag orzechów włoskich Sposób wykonania: Do zmielonego twarogu dodać posiekane orzechy. Całość dokładnie wymieszać.
Listy
Ciasteczka orzechowe
by Celina Grzeszczak • • 0 Comments
Składniki: 16 dag orzechów 16 dag cukru pudru 2 białka Sposób wykonania : Białka ubić na sztywną pianę po czym dodać do niej cukier puder i posiekane orzechy. Całość delikatnie wymieszać. Uformować małe ciasteczka które piec w rozgrzanym piekarniku na złoty kolor.