Składniki: 2 główki radiccio 1 łyżka oliwy sól pieprz Sposób wykonania: Główki sałaty przekroić na połówki, które skropić oliwą i oprószyć solą oraz pieprzem. Następnie smażyć na rozgrzanym oleju około 15 minut. Co jakiś czas obracając aby sałata równomiernie się obsmażyła.
Tag: z oliwą
Listy
Sos musztardowy na oliwie
by Witold Dębowski • • 0 Comments
Składniki: 6 łyżek oliwy 2 łyżki soku cytrynowego 1 łyżka musztardy Sposób wykonania: Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny i musztardą
Przetwory domowe
Pieczarki w oliwie
by Dorcia • • 0 Comments
Składniki: 1 kg małych pieczarek 1 litr białego wina 2 ząbki czosnku oliwa Marynata: 1 szklanka oliwy z oliwek ½ szklanki czerwonego octu winnego sól, cukier, pieprz do smaku natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Grzyby oczyścić, umyć, odcedzić. Zagotować wino, dodać pieczarki, gotować kilka minut, odcedzić. W rondlu rozgrzać oliwę, dodać obrany i pokrojony czosnek i…