Składniki: mleko 1/2 l jajka 3 szt mąka 1/2 kg sól 1 szczypta mortadela 500 dag oliwa 2 szkl do smażenia Sposób wykonania: Mleko miksujemy z jajkiem, dodajemy sól i mąkę. Taczamy mortadelę w cieście. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Monika Struk…
Tag: z mortadelą
Wędliny
Mortadela z patelni
by Julianna • • 0 Comments
Składniki: 4 jajka 600g mortadeli 400 g tartej bułki 500 ml oleju 2 cytryny Sposób wykonania: Mortadele pokroić na plastry, które moczyć w roztrzepanym jajku a potem obtoczyć w bułce tartej. Smażyć mortadele na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Przed podaniem skropić sokiem z cytryny.