Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z miodem

Wątróbka z jabłkami Bartka

Składniki: 60 dag wątróbki ½ szkl mąki 2 łyżki masła 2 łyżki oliwy z oliwek 2 winne jabłka 1 kieliszek miodu garść rodzynków 1 łyżka masła 1 łyżeczka listków majeranku sól pieprz Sposób wykonania: Obrane jabłka pokroić na cząstki, które dusić na rozgrzanym maśle, z dodatkiem masła, miodu oraz 2 łyżkami wody. Gdy sos stanie…

Sos miodowy z rozmarynem

Składniki: ½ szkl miodu ¼ szkl wody 1 łyżka posiekanego rozmarynu 1 łyżeczka czerwonego wina Sposób wykonania: Do rondelka wlać wodę, dodać miód, rozmaryn oraz czerwone wino. Gotować na małym ogniu, stale mieszając. Po kilkunastu minutach zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia. Idealnie pasuje do serowych przekąsek.