Składniki: kwiat lipy 5 dag melisa 10 dag miętą pieprzowa 5 dag Sposób wykonania: Wszystkie zioła zalać 1 szklanką wrzącej wody i odstawić na 15 minut do zaparzenia
Tag: z melisą
Bezalkoholowe
Miód po moskiewsku
by Agnieszka Komar • • 0 Comments
Składniki: 200 g miodu 150 g melasy szczypta cynamonu szczypta chmielu szczypta gałki muszkatołowej szczypta pieprzu 2 goździki 1 l wody Sposób wykonania: Miód rozprowadzić w wodzie, dodać jeszcze melasę i gotować całość około 20 minut. Po tym czasie dodać jeszcze przyprawy i trzymać jeszcze na ogniu około 5 minut. Następnie przecedzić i rozlać do…
Schab
Schab z nutką melisy
by Konrad • • 0 Comments
Składniki: • 600 g schabu środkowego bez kości • 250 g cebuli • 2 winne jabłka • 1 szkl. wina z jabłek • 2 łyżki galaretki z jabłek • ½ szkl. posiekanych zielonych listków melisy • 2 łyżki konfitury z żurawin • 2 łyżki oleju • łyżka masła • łyżeczka mąki ziemniaczanej • sól •…