Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z masłem

Cebulowy sos podlaski

Składniki: 4 cebule ½ szkl mleka łyżka masła sól pieprz Sposób wykonania: Obrana cebulę pokroić na cząstki, które zalać wodą. Gotować na małym ogniu do miękkości wówczas je odcedzić i rozgnieść widelcem. Następnie mleko wlać do rondla, dodać do niego cebulę i zagotować. Wówczas dodać masło, wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Borowiki pieczone z masełkiem

Składniki: ½ kg borowików 2 łyżki oleju 2 łyżki masła 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Z grzybów odciąć nóżki i ułożyć kapelusze na blasze wysmarowanej olejem. Następnie oprószyć je solą oraz pieprzem. Na każdym kapeluszu ułożyć po kawałku masła. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 15 minut. Przed podaniem posypać…

Klasyczna brukselka z masłem

Składniki: ½ l brukselki 60 g niesolonego masła sól biały pieprz szczypta gałki muszkatołowej Sposób wykonania; Brukselkę  przekroić wzdłuż na pół po czym zalać 2 litrami osolonej wody i gotować d miękkości. Następnie odcedzić brukselkę i wrzucić do rondla z rozgrzanym masłem. Oprószyć ją solą, białym pieprzem oraz gałką muszkatołową. Delikatnie wymieszać i podawać z…

Polenta z masłem i serem

Składniki: 4 szkl wody 1 łyżeczka soli 1 szkl polenty ½ szkl startego parmezanu 1 łyżka masła Sposób wykonania: Wodę doprowadzić do wrzenia, osolić do smaku po czym cały czas mieszać trzepaczką wlewać stopniowo polentę. Następnie zmniejszyć ogień i gotować do zgęstnienia od czasu do czasu mieszając drewnianą łyżka. Po około 25 minutach dodać masło…