Składniki:
-
- 40 średnich krewetek
- fasolka mamut lub szparagowa
- 1 główka czosnku
- sok z cytryny
- masło
- oliwa z oliwek
- sól, biały pieprz
Cykl – przepisy mistrzów Składniki: Krewetki 20×16 – 5 szt. Papaja – ¼ szt. Czosnek – 1 ząbek Świeży imbir Cytryna Zioła Oregano/kolendra Sól, cukier do smaku Sposób przyrządzenia: Krewetki podsmażyć na oleju ze świeżym imbirem. Czosnek skropić cytryną. W czasie smażenia dodać papaję. Podawać ze świeżym ryżem. Autor: Jacek Szczepański
*Cykl – przepisy mistrzów Składniki: (1 porcja) Krewetki 20×16 – 5 szt. Papaja – ¼ szt. Czosnek – 1 ząbek Świeży imbir Cytryna Zioła Oregano/kolendra Sól, cukier do smaku Sposób przyrządzenia: Krewetki podsmażyć na oleju ze świeżym imbirem. Czosnek skropić cytryną. W czasie smażenia dodać papaję. Podawać ze świeżym ryżem. Autor: Jacek Szczepański
* Cykl – przepisy mistrzów. Składniki: Krewetka 16×20 – 150 g Olej – 100 g Przyprawy: sezam, sos sojowy, ocet ryżowy, sól, pieprz biały Sos ponzo do krewetek: Ocet ryżowy – 100 g Sos sojowy – 50 g Sok z cytryny – 1 szt. 10 g Imbir świeży Papryczka chili Sposób przyrządzenia: Krewetki rozciąć,…
Składniki: 1 opakowanie mrożonych krewetek koktailowych sok z cytryny 1 czerwona surowa papryka 20 dag żółtego sera 3 jajka na twardo 1 jabłko 1 pęczek koperku majonez sól pieprz cayenne Sposób przyrządzenia: Zamrożone krewetki skropić sokiem z cytryny,zostawić do rozmrożenia.Odlać sok.Paprykę,jajka i jabłko pokroić w kostkę.Ser zetrzeć na grubych oczkach.Posiekać koperek.Wszystko wymieszać z majonezem,doprawić solą…