Składniki:
- 2 szkl. ugotowanej kaszy gryczanej
- 3 szkl. wody
- 1 cebula
- 70 g suszonych grzybków
- 3 łyżki margaryny
- 3 łyżki masła
- sól
Składniki: 4 szkl. kaszy gryczanej 4 jajka 5 łyżek masła sól Sposób wykonania: Kaszę zalać wodą i ugotować. W między czasie jajka ugotować na twardo po czym je obrać i drobno posiekać. Następnie ugotowaną kasze odcedzić i przełożyć na półmisek. Posypać jajkami, oprószyć solą i polać roztopionym masłem.
Składniki: 1 szkl. mleka 2/3 szkl. kaszy kuskus ½ szkl. jogurtu waniliowego 2 łyzki cukru ½ szkl. owoców leśnych 1 łyżka masła ¼ łyżeczki soli Sposób wykonania: Mleko wymieszać razem z solą, wrzucić masło i doprowadzić do zagotowania, wówczas wsypać kaszę i odstawić pod przykryciem na 5min. Następnie wymieszać kaszę widelcem aby ja rozdzielić, dodać…
Składniki: 1 szkl. kaszy jaglanej 1 ¾ szkl. mleka 1 ¾ szkl. wody 2 łyżki rodzynek 4 łyki masła 2 łyki tartej bułki sól cukier Sposób wykonania: Kaszę zalać wrzątkiem, zagotować po czym ja odcedzić i zalać wodą wymieszaną z mlekiem i ugotować na półmiękko. Następnie dodać rodzynki, tarta bułkę oraz 2 łyżki masła. Całość…
Składniki: 20 dkg kaszy perłowej lub jęczmiennej 0,7 l wody 20 dkg suszonych owoców po szczypcie otartej skórki z pomarańcza i cytryny 1 łyżka soku z cytryny szczypta cynamonu sól, cukier do smaku 1 pomarańcz Sposób przyrządzenia: Kaszę dokładnie wypłukać w zimnej, a potem gorącej wodzie. W rondlu doprowadzić do wrzenia wodę, dodać suszone owoce,…