Składniki: 400 g kaszy kukurydzianej 1,5 l mleka zmieszanego z wodą 2:1 1 łyżka masła 2 łyżki twarogu 2 jajka 2 łyżki bułki tartej sól olej Sposób wykonania: Mleko wymieszać razem z wodą i doprowadzić do wrzenia, wówczas dodać 4 łyżki kaszy oraz sól do smaku i trzymać na ogniu kilka minut. Następnie wsypać pozostałą…
Tag: z kaszą kukurydzianą
Kasze i Kuskus
Kasza kukurydziana zapiekana z bryndzą
by Justyna Kulig • • 0 Comments
Składniki: 300 g kaszy kukurydzianej 150 g bryndzy 100 g masła sól Sposób wykonania: Kaszę zalać 900 ml osolonej wody. Dodać jeszcze 2 łyżki masła i gotować na małym ogniu cały czas mieszając około 15 minut. Następnie naczynie żaroodporne wysmarować masłem po czym układać w nim kasze przesypując ją bryndzą. Resztę masła ułożyć na wierzch.…