Składniki:
- 1 kg jeżyn
- ¾ kg cukru
- 1 szkl wody
- ½ szkl rumu
Składniki: 40 dag jeżyn 4 białka 1 szklanka cukru pudru Sposób wykonania: Jeżyny przełożyć do salaterki. Białka ubić z cukrem pudrem i polać owoce.
Składniki: 10 brzoskwiń 1 szkl jeżyn ¾ szkl wody 3 łyżki cukru ½ szkl. białego deserowego wina 3 goździki kawałek kory cynamonowej łyżeczka soku z cytryny skórka strata z cytryny Sposób wykonania: Wodę doprowadzić do wrzenia razem z winem, goździkami, sokiem i skórką z cytryny oraz korą cynamonową. Gdy cukier się ropusi zdjąć z ognia.…
Składniki: 300 g jeżyn 3 łyżki cukru 250 g mascarpone 200 ml śmietanki kremowej Sposób wykonania: Jeżyny z dodatkiem cukru zmiksować na gładki mus. Następnie dodać serek mascarpone i całość dokładnie wymieszać. Na sam koniec śmietankę ubić na sztywno i dodać do jeżyn, delikatnie połączyć. Przełożyć mus do pucharków i wierzch udekorować owocami.