Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z jajkiem

Sadzone jajka z kabaczkami

Składniki: 3 jajka 80 g kabaczków łyżka masła natka pietruszki Sposób wykonania: Kabaczki obrać po czym pokroić na plasterki, które podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Następie wbić jajka do kabaczków, oprószyć solą i trzymać na ogniu do ścięcia jaj ok. 3-5 minut. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki. Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Laura

Jajka na grzankach z puree z marchwi

Składniki: 10 jajek 20 grzanek 200 g puree z marchwi 7 łyżek masła ½ szkl. sosu śmietankowego Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym je obrać i pokroić na polówki. Następnie grzanki podsmażyć na maśle po czym ułożyć na nich kawałki jajek. Jajka przykryć puree z marchwi i na koniec polać całość sosem śmietankowym.…

Pasta z sera topionego z sardynkami

Składniki: 300 g sera topionego 150 g sardynek w oleju 20 g cebuli sok z cytryny sól Sposób wykonania: Cebule posiekać i dodać do serka po czym dodać jeszcze rozdrobnione sardynki. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz sokiem z cytryny. Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Wanda

Siekaniec z jajek i szczypiorku

Składniki: 5 jajek łyżka szczypiorku 3 łyżki masła sól Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym je obrać i posiekać. Następnie szczypior również posiekać i połączyć z jajkami. Dodać jeszcze masło i całość delikatnie przemieszać. Doprawić do smaku solą. Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Kasia

Pasta twarogowa Eli

Składniki: 300 g twarogu 100 g masła 100 g żółtego sera 1 cebula 20 g chrzanu musztarda sól pierz mleko Sposób wykonania: Twaróg przetrzeć przez sito a ser zetrzeć, wymieszać ze sobą. Następnie dodać musztardę, miękkie masło, starty chrzan oraz posiekaną cebulę. Całość dokładnie wymieszać dodając odrobinę mleka i doprawiając do smaku solą oraz pieprzem.…