Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z jajkiem

Jajka w wiosennym sosie

Składniki: jajka 10 sztuk żółtka jaj 3 sztuki musztarda 2 łyżki śmietana 2 łyżki szczypiorek 1 łyżka rzodkiewka 3-4 sztuki ogórek zielony 1 sztuka sól Sposób przyrządzenia: Jajka należy ugotować na twardo, wystudzić je i obrać ze skorupek. Następnie należy je pokroić wzdłuż na połówki. Surowe żółtka należy roztrzepać, dodać do nich musztardę i śmietanę,…

Masło serowe

Składniki: masło 5 dag serek topiony mały 2 sztuki białe wino 1 łyżeczka sól do smaku Sposób przyrządzenia: Masło należy dobrze utrzeć z serem, następnie ucierając dodawać białe wino i sól. Wszystko raz jeszcze utrzeć dokładnie na jednolitą masę. Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos  

Pasta z sera żółtego z rzodkiewką

Składniki: ser edamski 15 dag rzodkiewka 1 pęczek jajka 2 sztuki majonez 2-3 łyżki pieprz sól natka pietruszki posiekana Sposób przyrządzenia: Ser edamski należy zetrzeć na tarce jarzynowej, przełożyć do miseczki i dodać do niego wcześniej ugotowane żółtko jaja oraz majonez. Rzodkiewkę należy umyć, obrać i pokroić w drobniutką kosteczkę, następnie dodać do sera. Teraz…

Pasta z bryndzy

Składniki: bryndza owcza 25 dag śmietana 10 dag cebula 3 dag ogórki korniszone 5 dag Sposób przyrządzenia Ser bryndza należy dokładnie utrzeć ze śmietaną. Ogórka korniszona należy bardzo drobno posiekać, podobnie cebulkę. Warzywa należy połączyć z rozdrobnionym serem, wszystko dokładnie wymieszać, na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem. Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos…