Składniki: 200 g serka topionego 100 g żółtego sera 1 cebula 50 g konserwowej papryki 4 łyżki masła 5 łyżek mleka sól pierz Sposób wykonania: Żółty ser zetrzeć na tarce po czym dodać do niego topiony serek oraz masło. Następnie dodać posiekaną cebulę oraz paprykę. Całość dokładnie wymieszać, dodając mleko. Doprawić do smaku solą oraz…
Tag: z jajkami
Jajka
Sadzone jajka z kabaczkami
by Laura • • 0 Comments
Składniki: 3 jajka 80 g kabaczków łyżka masła natka pietruszki Sposób wykonania: Kabaczki obrać po czym pokroić na plasterki, które podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Następie wbić jajka do kabaczków, oprószyć solą i trzymać na ogniu do ścięcia jaj ok. 3-5 minut. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki. Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Laura
Sery
Pasta z sera topionego z sardynkami
by Wanda • • 0 Comments
Składniki: 300 g sera topionego 150 g sardynek w oleju 20 g cebuli sok z cytryny sól Sposób wykonania: Cebule posiekać i dodać do serka po czym dodać jeszcze rozdrobnione sardynki. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz sokiem z cytryny. Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Wanda
Jajka
Siekaniec z jajek i szczypiorku
by Kasia • • 0 Comments
Składniki: 5 jajek łyżka szczypiorku 3 łyżki masła sól Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym je obrać i posiekać. Następnie szczypior również posiekać i połączyć z jajkami. Dodać jeszcze masło i całość delikatnie przemieszać. Doprawić do smaku solą. Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Kasia
Sery
Pasta twarogowa Eli
by Ela • • 0 Comments
Składniki: 300 g twarogu 100 g masła 100 g żółtego sera 1 cebula 20 g chrzanu musztarda sól pierz mleko Sposób wykonania: Twaróg przetrzeć przez sito a ser zetrzeć, wymieszać ze sobą. Następnie dodać musztardę, miękkie masło, starty chrzan oraz posiekaną cebulę. Całość dokładnie wymieszać dodając odrobinę mleka i doprawiając do smaku solą oraz pieprzem.…