Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z jajek

Pasta jajeczna Kasi

Składniki: odrobina żółtego sera 3 jaja ugotowane na twardo majonez sól pieprz Sposób wykonania: Obrane jajka pokroić w kostkę i dodać do sera, dokładnie utrzeć. Następnie dodać majonez i dokładnie wymieszać aż składniki się połączą. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Krem serowy

Składniki: 15 dag śmietany 12-proc 5 dag startego żółtego sera łyżka ziół prowansalskich łyżka posiekanej natki pietruszki pieprz sól Sposób wykonania: Śmietanę wymieszać ze startym serem, ziołami prowansalskimi i natkę pietruszki. Gdy składniki się polaczą doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Twaróg z sosem pomidorowym

Składniki: 30 dag chudego sera twarogowego 3/4 szklanki przecieru pomidorowego 10 dag ugotowanego selera 4 łyżki umytej drobno posiekanej naci pietruszki 1 ząbek czosnku sól pieprz Sposób wykonania: Ser rozetrzeć widelcem, selera pokroić w słupki a czosnek i natkę pietruszki posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Dodać przecier pomidorowy i doprawić do smaku solą oraz…