.jpg)
Składniki:
- 20 dag twarogu
- 15 dag bryndzy
- 200 ml jogurtu naturalnego
- 2 łyżki oliwy
- 6 ząbków czosnku
- sól
- pieprz
.jpg)
Składniki: ser żółty por majonez Sposób wykonania: Ser razem z porem zemleć. Dodać jeszcze odrobinę majonezu i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Składniki: 25 dkg bryndzy 10 dkg sera twarogowego 5 dkg masła łyżeczkę słodkiej papryki 6 orzechów włoskich. Sposób wykonania: Bryndzę, ser i miękkie masło dokładnie ze sobą utrzeć. W trakcie dodać posiekane orzechy. Całość dokładnie utrzeć i doprawić do smaku papryką.
Składniki: jajka cebula olej sól pieprz Sposób wykonania; Jajka ugotować na twardo po czym je obrać i pokroić w kostkę. Dodać posiekana cebulę oraz olej. Całość dokładnie utrzeć i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Składniki: odrobina żółtego sera 3 jaja ugotowane na twardo majonez 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Obrane jajka pokroić w kostkę i dodać do sera, dokładnie utrzeć. Następnie dodać majonez oraz posiekany szczypiorek. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.