Składniki:
- 1 kg jagód
- 80 dag cukru
Składniki: 2 łyżki przetarty jagód cukier 100 g soku z jagód kieliszek likieru jagodowego Sposób wykonania: Jagody utrzeć razem z likierem i sokiem z cytryny. Doprawić do smaku cukrem.
Składniki: 4 jajka kostka masła 1 szkl. cukru pudru 2 szkl. mąki łyżeczka proszku do pieczenia sok z ½ cytryny kilka łyżek konfitur z jagód 0,5 l śmietanki kremówki op. cukru waniliowego jagody tłuszcz do formy tarta bułka do formy Sposób wykonania: Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem cukru po czym wylać na nią…
Składniki: 2 szkl. jagód 400 ml kefiru łyżeczka żelatyny 2 łyżki zimnego mleka 3 łyżki płynnego miodu sok z cytryny ½ szkl. jagód listki mięty Sposób wykonania: Żelatynę zalać mlekiem a gdy napęcznieje rozpuścić w kąpieli wodnej. Następnie kefir, sok z cytryny i miód ubić razem pod koniec dodając żelatynę. Gdy składniki się połączą, zalać…