Składniki: 100 g poziomek 2 łyżeczki posiekanych listków mięty 1 łyżeczka miodu 200 ml maślanki Sposób wykonania: Poziomki zmiksować po czym wymieszać je z maślanką. Następnie doprawić do smaku miodem i przelać do szklanki. Posypać posiekanymi listkami mięty.
Tag: z jagodami
Listy
Dżem jagodowy
by Marzena Piechota • • 0 Comments
Składniki: 35 dag jagód (czarnych) 10 dag cukru Sposób wykonania: Oczyszczone jagody rozgnieść po czym zasypać je cukrem i odstawić na 5 godzin. Po tym czasie smażyć na małym ogniu aż dżem zgęstnieje i przełożyć do słoików. Szczelnie zakręcić i pasteryzować około 20 minut.
Listy
Domowy jogurt jagodowy
by Marzena Gad • • 0 Comments
Listy
Jagodowy sorbet
by Marzena Gad • • 0 Comments
Składniki: 50 dag. jagód 2 łyżki soku z cytryny 3 łyżki cukru 2 łyżki wody mineralnej gazowanej Przygotowanie: Jagody przełożyć do miseczki, skropić sokiem z cytryny i odstawić do lodówki . Następnie dodać do nich cukier i wodę mineralną. Całość zmiksować w blenderze do uzyskania jednolitej masy, przełożyć do pojemnika, szczelnie zamknąć i zamrozić .…
Listy
Jagodowy napój na mleku
by Dominka Pagacz • • 0 Comments
Składniki: 50 dag jagód 400 ml mleka 100ml śmietanki 10 dag cukru Sposób wykonania: Mleko doprowadzić do wrzenia po czym dodać do niego jagody. Następnie dodać śmietankę. Ponownie wymieszać i doprawić do smaku cukrem. Odstawić do ostygnięcia a przed podaniem wrzucić kostki lodu.