Składniki: 20 dkg tartego chrzanu 20 dkg tartych, kwaśnych jabłek cukier, sól do smaku Sposób przyrządzenia: Jabłka obrane i pozbawione gniazd nasiennych utrzeć na drobnej tarce i natychmiast połączyć z pozostałymi składnikami.
Tag: z jabłek
Listy
Plastry jabłka z serem czosnkowym i bekonem Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 10 plastrów kwaśnego jabłka 10 plastrów bekonu 10 łyżeczek twarogu śmietankowego 2 rozgniecione ząbki czosnku sok z cytryny Sposób przyrządzenia: plastry jabłek o grubości około 10 mm skropić sokiem z cytryny. Twaróg wymieszać z czosnkiem, solą i pieprzem. Bekon pokroić w kostkę, wysmażyć na patelni, obsączyć skwareczki z tłuszczu. Plastry posmarować pastą twarogową, a…
Listy
Luger
by Birbant • • 0 Comments
Składniki: 20 ml calvadosu 20 ml koniaku 25 ml likieru brzoskwiniowego Sposób przyrządzenia: W shakerze wymieszać wszystkie składniki z dodatkiem lodu, przez sitko przelać do szklanki.
Listy
Tik Tak
by Birbant • • 0 Comments
Składniki: 25 ml calvadosu 20 ml likieru wiśniowego 20 ml soku z grejpfrutów Sposób przyrządzenia: W shakerze wymieszać wszystkie składniki z dodatkiem lodu, przez sitko przelać do szklanki.
Listy
Greenwich
by Birbant • • 0 Comments
Składniki: 25 ml calvadosu 20 ml ginu 20 ml likieru bananowego Sposób przyrządzenia: W shakerze wymieszać wszystkie składniki z dodatkiem lodu, przez sitko przelać do szklanki.