Składniki: 500 g koźlarzy 1 cebula 1 łyżka masła sól pieprz Sposób wykonania: Grzyby dokładnie oczyścić, małe pozostawić w całość a większe pokroić na mniejsze kawałki. Następnie posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas dodać do niej grzyby i często mieszając smażyć około 20 minut. Przed podaniem oprószyć solą oraz pieprzem.
Tag: z grzybów
Listy
Rydze ze śmietaną
by Jacek Piotrowski • • 0 Comments
Składniki: 500 g rydzów 3 łyżki sklarowanego masła 150 ml kwaśnej śmietany 1 łyżeczka mąki sól pieprz Sposób wykonania: Oczyszczone rydze wrzucić na patelnie z rozgrzanym masłem. Gdy ładnie się zarumienią zalać je śmietaną wymieszaną razem z mąką. Całość dokładnie wymieszać i trzymać na ogniu około 5 minut. Na koniec doprawić do smaku solą ora…
Listy
Kanie na maśle smażone
by Julia Szewczyk • • 0 Comments
Listy
Kanie na blasze pieczone
by Julia Szewczyk • • 0 Comments
Składniki: 8 kani 3 łyki roztopionego masła sól pieprz Sposób wykonania: Kanie oczyścić obcinając nóżki. Następnie ułożyć je na blasze wysmarowanej masłem. Resztą masła polać grzyby. Oprószyć jeszcze solą oraz pieprzem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 10 minut.
Listy
Pieczarki z jajkami
by Marzena Gad • • 0 Comments
Składniki: 1/2 kg. pieczarek 5 jajek cebula 3 łyżki bułki tartej 5 łyżek oleju sól Przygotowanie: Pieczarki oczyszczamy, trzonki kroimy w małą kostkę. Cebulę kroimy w kostkę. Smażymy z trzonkami pieczarek na oleju. Doprawiamy i wbijamy 4 jajka. Mieszamy i smażymy. Kapelusze pieczarek nadziewamy jajecznym farszem. Obtaczamy w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy z…