Składniki:
- 1 kg żeberek wieprzowych
- 2 łyżki oleju
- 2 ząbki czosnku
- 1 szkl jasnego piwa
- 2 liście laurowe
- 1 łyżeczka posiekanego majeranku
- 1 łyżeczka rozmarynu
- 1 łyżeczka cząbru
- kilka ziarenek rozgniecionego jałowca
- sól
- pieprz
Składniki: 1 kg filetów z tilapii 1 cebula 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka estragonu sól pieprz Sposób wykonania: Do oliwy dodać drobno posiekaną cebulę oraz estragon. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Powstałą marynatą natrzeć filety z tilapii. Odstawić na 15 minut. Po tym czasie piec na grillu na specjalnej…
Składniki: 1 kg filetów z dorsza 2 łyżki musztardy 1 łyżeczka tymianku kilka plasterków boczku sól pieprz Sposób wykonania: Oczyszczone filety z dorsza pokroić na mniejsze kawałki. Oprószyć je pieprzem i posmarować musztardą. Następnie każdy kawałek ryby owinąć plasterkiem boczku. Spiąć wykałaczką aby roladki się nie rozpadły. Piec na grillu ze wszystkich stron do momentu,…