Składniki: 50 dkg polędwiczek wieprzowych pomidorki koktajlowe 3 łyżki soku z cytryny sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Polędwiczki umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, przyprawić, skropić sokiem z cytryny, odstawić na 3 – 4 godziny w chłodne miejsce. Nabijać na szpadki do szaszłyków na przemian z pomidorkami. Piec na dobrze nagrzanym grillu. Smacznego.
Tag: z grilla
Szaszłyki z grilla
Szaszłyk cygański z grilla
by Roman • • 0 Comments
Składniki: 80 dkg polędwicy wołowej 30 dkg boczku 30 dkg wątróbek drobiowych oliwa sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso i wątróbki pokroić w sporą kostkę o podobnej wielkości. Podobnie postąpić z boczkiem wędzonym. Naprzemiennie nabijać na szpadki do szaszłyków. Całość natrzeć zmiażdżonym w prasce czosnkiem wymieszanym z przyprawami i oliwą. Piec 10 – 15 minut kilkakrotnie…
-300x172.jpg)
.jpg)



