Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z grilla

Schabowy z kością z grilla

Składniki: 4 kotlety schabowe z kością (3 cm grubości) Marynaty: ½ szklanki soku cytrynowego 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka oliwy z oliwek ¼ łyżeczki soli ½ łyżeczki cukru szczypta posiekanego rozmarynu ¼ łyżeczki pieprzu Sposób przyrządzenia: Wymieszać dokładnie składniki marynaty. Każdy kotlet lekko rozbić tłuczkiem do mięsa, zamarynować na około 30 minut. Wyjąc z…

Sałatka z grillowanej czerwonej papryki i sera feta

Jest to typowo grecki przepis na zastosowanie grillowanej czerwonej papryki (florinis). Super przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej! 1. Wyciągnąć paprykę ze słoja i pozwolić jej ocieknąć z zalewy. 2. Pokrój papryki wzdłuż i umieść je w na talerzu. 3. W miseczce ubić oliwę z octem i skropić nią papryki. 4. Paprykę posypać czosnkiem i oregano…

Szaszłyczki z piersi kurczaka i ananasa z puszki

Składniki: 2 piersi z kurczaka (duże) 1 puszka ananasów (krążków) przyprawa curry sól oliwa z oliwek bułka tarta patyczki do szaszłyków Sposób przyrządzenia: Piersi umyć, osuszyć następnie pokroić w kawałki ok 2,5 cm (w zależności jakiej wielkości kto lubi)następnie przyprawić sporą ilością curry oraz odrobiną soli dla smaku (można również przyprawić przyprawą do kurczaka z…

Szaszłyk po chłopsku z udek kurczaka grillowany

Składniki: górna część udek kurczaka boczek w plastrach cebula pomidory koktajlowe sos sojowy sok z cytryny pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, ostrym nożem przekroić wzdłuż na połówki usuwając kość. Przygotować marynatę, 2 części sosu sojowego wymieszać z jedną częścią soku z cytryny i pieprzem, dokładnie wymieszać. Porcje mięsa ułożyć w misce, zalać marynatą, marynować…