Składniki: 2 filety z matiasa 2 jajka 2 łyżki majonezu 3 łyżki śmietany 1 łyżka posiekanego szczypiorku sól pieprz Sposób wykonania: Filety pokroić na paski. Następnie jajka ugotować na twardo po czym je obrać i pokroić w kostkę, którą dodać do śledzi. Dodać jeszcze śmietanę, majonez oraz szczypiorek. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku…
Tag: z grilla
Grillowane ziemniaki
Nadzienie z kawioru do ziemniaków z grilla
by Klementyna Okoń • • 0 Comments
Składniki: 100 g ikry z łososia 100 ml śmietany sok z cytryny Sposób wykonania: Ikrę wymieszać ze śmietaną. Następnie doprawić do smaku sokiem z cytryny.
Grillowane ziemniaki
Nadzienie z bryndzy i szynki do ziemniaków z grilla
by Gosia Bugajska • • 0 Comments
Składniki: 60 g bryndzy 100 g sera mascarpone 3 łyżki śmietany 60 g szynki sól pieprz Sposób wykonania: Bryndze utrzeć z śmietaną i mascarpone po czym dodać jeszcze szynkę pokrojoną w małą kosteczkę. Całość wymieszać i doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem.
Grill
Pomidory z serem feta z grilla
by Żaneta Koprowska • • 0 Comments
Składniki: 4 pomidory 100 g sera feta 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Oliwę wymieszać z natką oraz sokiem z cytryny po czym posmarować nią pomidory przekrojone na połówki. Posypać je jeszcze startym serem po czym ułożyć je na taczce aluminiowej do grilla. Pieczemy…
Ryby
Karasie lub płocie z grilla
by Marek • • 0 Comments
Składniki: 1 kg sprawionych płoci lub karasi natka zielonej pietruszki 1 łyżeczka ostrej grubo mielonej papryki 1 łyżeczka kurkumy Marynata: ½ szklanki wody 2 rozgniecione ząbki czosnku 2 łyżeczki grubej soli morskiej szczypta otartej z cytryny skórki Sposób przyrządzenia: Ryby sprawić, umyć dokładnie, ponacinać głęboko boki.. Składniki marynaty wymieszać, zalać nią ryby, odstawić na około…