Składniki: 3 piersi kurczaka 1 puszka brzoskwiń Marynata: ½ szkl. oleju zalewa z brzoskwiń 1,5 łyżki miodu 1,5 łyżki sosu sojowego łyżka cukru łyżka przypraw 5 smaków Sposób wykonania: Składniki marynaty dokładnie ze sobą wymieszać. Następnie mięso i brzoskwinie pokroić w kostki nadziewać na przemian na patyczki do szaszłyków. Skropić szaszłyki marynatą i odstawić na…
Tag: z grilla
Kiełbasa z grilla
Białe kiełbaski boczkiem i serem
by Wiktoria Niepsuj • • 0 Comments
Składniki: 4 grube białe kiełbaski 10 dag chudego wędzonego boczku 10 dag goudy 2 łyżki oleju 1 ząbek czosnku 1 łyżką słodkiej papryki Sposób wykonania: Kiełbaski ponacinać po czym w każdy otwór włożyć kawałek sera i boczku. Następnie posmarować kiełbaski olejem i posypać posiekanym czosnkiem oraz papryką. Ułożyć kie łaski na taczce aluminiowej i grillować…
Karkówka z grilla
Karczek zapiekany z ogórkami
by Mieczysława Nitecka • • 0 Comments
Składniki: 2 kg karczku 1 pikantny ketchup przyprawa delikt do mięs 5 cebul słoik ogórków konserwowych tłuszcz Sposób wykonania: Mięso pokroić w plastry, które oprószyć przyprawą i posmarować ketchupem i ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem. Plastry przełożyć plasterkami ogórka oraz krążkami cebuli. Wstawić do lodówki na 6 godzin. Po tym czasie wstawić do piekarnika…
Jabłka
Truskawki i jabłka marynowane z grilla
by Dominika Guła • • 0 Comments
Składniki: 2 łyżki przyprawy do grilla 3 łyżki oleju 1 łyżka octu winnego pieprz Sposób wykonania: Przyprawę do grilla wymieszać z olejem oraz octem winnym. Doprawić do smaku pieprzem. Następnie truskawami oczyścić a jabłka obrać i pokroić na cząstki. Wówczas zanurzać owoce w marynacie i smażyć na rozgrzanym ruszcie.
Grill
Weka faszerowana z grilla
by Waldek Kudliński • • 0 Comments
Składniki: 1 krojona bułka weka 2 ząbki czosnku sos koperkowo-ziołowy w proszku 2 łyżeczki posiekanego koperku Sposób wykonania: Do miękkiego masła dodać sos w proszku, posiekany koperek oraz rozgnieciony czosnek. Całość dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Każdą kromkę posmarować i zlepić aby powstał bochenek chleba. Owinąć go folią aluminiowa i piec na rozgrzanym grillu.