Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z grilla

Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń

Składniki: 3 piersi kurczaka 1 puszka brzoskwiń Marynata: ½ szkl. oleju zalewa z brzoskwiń 1,5 łyżki miodu 1,5 łyżki sosu sojowego łyżka cukru łyżka przypraw 5 smaków Sposób wykonania: Składniki marynaty dokładnie ze sobą wymieszać. Następnie mięso i brzoskwinie pokroić w kostki nadziewać na przemian na patyczki do szaszłyków. Skropić szaszłyki marynatą i odstawić na…

Białe kiełbaski boczkiem i serem

Składniki: 4 grube białe kiełbaski 10 dag chudego wędzonego boczku 10 dag goudy 2 łyżki oleju 1 ząbek czosnku 1 łyżką słodkiej papryki Sposób wykonania: Kiełbaski ponacinać po czym w każdy otwór włożyć kawałek sera i boczku. Następnie posmarować kiełbaski olejem i posypać posiekanym czosnkiem oraz papryką. Ułożyć kie łaski na taczce aluminiowej i grillować…

Karczek zapiekany z ogórkami

Składniki: 2 kg karczku 1 pikantny ketchup przyprawa delikt do mięs 5 cebul słoik ogórków konserwowych tłuszcz Sposób wykonania: Mięso pokroić w plastry, które oprószyć przyprawą i posmarować ketchupem i ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym  tłuszczem. Plastry przełożyć plasterkami ogórka oraz krążkami cebuli. Wstawić do lodówki na 6 godzin. Po tym czasie wstawić do piekarnika…

Weka faszerowana z grilla

Składniki: 1 krojona bułka weka 2 ząbki czosnku sos koperkowo-ziołowy w proszku 2 łyżeczki posiekanego koperku Sposób wykonania: Do miękkiego masła dodać sos w proszku, posiekany koperek oraz rozgnieciony czosnek. Całość dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Każdą kromkę posmarować i zlepić aby powstał bochenek chleba. Owinąć go folią aluminiowa i piec na rozgrzanym grillu.