Składniki:
- filety z kurczaka
- oliwa
- zielony groszek konserwowy
- zielony ogórek
- sól, pieprz, cukier
Składniki: udka z kurczaka mrożone ciasto francuskie sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Udka umyć, osuszyć, przekroić w stawie kolanowym na dwie części, przyprawić. Rozmrożone płaty ciasta francuskiego pokroić na odpowiednio duże kawałki. Każdą porcję mięsa zawinąć w płat ciasta, posmarować olejem. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C przez około 40 minut. Przepis na…
Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 2 łyżeczki ziół do drobiu 1/3 szkl. wody 2 łyżeczki ziół prowansalskich Sposób przyrządzenia Pierś pokroić na kawałki. Posypać ziołami, wymieszać i odstawić na godzinę. Ułożyć w rękawie do pieczenia i zalać zimną wodą. Piec w piekarniku ok 30 minut w temp. 200 stopni. Przepis na konkurs Godin nadesłany…
Składniki 1 pierś z kurczaka 1-2 jajka 10 dag ser żółty olej łyżka śmietany sól gałka muszkatołowa Sposób wykonania: Pierś kurczaka pokroić w drobną kostkę po czym wbić do niego jajka oraz dodać śmietanę i starty ser. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz gałką muszkatołowa. Z powstałej masy formować…