Składniki: 1 1/8 szkl. migdałów 3 białka 10 łyżek cukru ½ szkl. startej czekolady tłuszcz Sposób wykonania:Białka ubić na sztywną pianę, wówczas wsypać do niej posiekane migdały, cukier oraz czekoladę.Całość delikatnie połączyć.Układać masę łyżką na blasze wysmarowanej tłuszczem tworząc kształt wianuszków.Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 5-7 minut.
Tag: z czekoladą
Kawa
Kawa z pomarańczą
by Ania Pacia • • 0 Comments
Składniki: 1 cząstka pomarańczy ½ szkl mocnej, gorącej kawy ½ szkl. gorącej czekolady ¼ szkl. bitej śmietany cynamon Sposób wykonania:Cząstkę pomarańczy zalać czekoladą oraz kawą.Na wierzchu położyć bitą śmietanę i posypać cynamonem.
Kawa
Kawa karmelowa
by Edyta Woźniak • • 0 Comments
Składniki: 2 szkl. świeżo zaparzonej kawy 1 ½ szkl. gorącej czekolady ¼ szkl. cukru ¾ szkl. gorącej wody Sposób wykonania:Na suchej patelni skarmelizować cukier, wówczas zdjąć go z ognia i dodać odrobinę wody.Cały czas mieszać aż karmel się rozpuści, wówczas dodać do niego kawę oraz gorącą czekoladę.Całość wymieszać i doprowadzić do zagotowania po czym przelać…
Kawa
Cappuccino Ilony
by albertos • • 0 Comments
Składniki: napar z kawy 4 filiżanki mleko 200 ml cukier 4 łyżeczki czekolada w proszku lub kakao 1 łyżeczka Sposób przyrządzenia:Mleko podgrzewamy na ogniu i miksujemy. Wcześniej przygotowany, gorącynapar z kawy słodzimy i wlewamy do filiżanek., zalewamy spienionymmlekiem, na wierzch kładziemy po 2- 3 łyżki piany z mleka i posypujemykakao lub czekoladą. Przepis nadesłany na…
Desery
Deser Ilony
by albertos • • 0 Comments
Składniki: banan 4 sztuki czekolada gorzka lub mleczna 1 tabliczka bita śmietana do dekoracji Sposób przyrządzenia:Banany powinny być niezbyt dojrzałe. Należy je obrać ze skórki i pokroićwzdłuż na połówki. Pokrojone banany należy ułożyć na blaszce i piec wpiekarniku przez 5-8 minut. W tym czasie należy rozpuścić czekoladę izalać nią banany. Piec jeszcze 3 minuty. Od…