Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z chrzanem

Sos majonezowo-chrzanowy Iwony

Składniki: 1 łyżka utartego chrzanu 1 szklanka majonezu 1 drobno posiekane jabłko 1 ugotowane na twardo posiekane jajko Sposób przyrządzenia: Łyżkę  chrzanu wymieszać z majonezem, dodać ugotowane na twardo i posiekane jajko. Umyte, obrane, bez gniazda nasiennego drobniutko posiekane jabłko, wymieszać . Podawać  do wędlin i jajek.

Kwaszona papryka

Składniki: 1 kg papryki czosnek chrzan koper Zalewa: na 1 l wody 4 dag soli Sposób wykonania: Paprykę pokroić na szerokie paski usuwając gniazda nasienne po czym ułożyć je w słoiku, przekładając ząbkami czosnku, starym chrzanem i łodygami kopru. Następnie zagotować zalewę z wody i soli i zalać nią paprykę.