Składniki:
- 200 g brzoskwiń
- 700 ml maślanki
- sok z cytryny
- ½ laska wanilii
- cukier
Składniki: 2 szkl. przetartych brzoskwiń łyżeczka soku z cytryny łyżeczka skórki startej z cytryny 4 łyżki płynnego miodu 4 łyżki śmietanki Sposób wykonania: Przetarte brzoskwinie razem z miodem, śmietanką, sokiem i skórką z cytryny zmiksować tak długo aż powstanie gładki i jednolity sos. Idealny do różnego rodzaju deserów.
Składniki: 2 ½ szkl mleka 4 łyżki cukru 2 żółtka łyżeczka masła op. cukru waniliowego łyżka mąki pszennej łyżka mąki ziemniaczanej 2 białka łyżeczka cukru do białek 2 brzoskwinie Sposób wykonania: Żółtka razem z 2 łyżkami cukru utrzeć po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo obie mąki a potem wlewać stopniowo 1/2 szkl. mleka. Natomiast…
Składniki: puszka brzoskwiń w syropie 2 op. galaretki cytrynowej 1 szkl. białego deserowego wina ½ łyżeczki esencji ananasowej sok z cytryny łyżka cukru dzbanuszek słodkiej śmietanki łyżeczka cukru waniliowego Sposób wykonania: Brzoskwinie odsączyć z zalewy do której dolać tyle wody aby powstało 2 ½ szkl. płynu, do którego dodać sok z cytryny, cukier, ino oraz…
Składniki: 6 brzoskwiń 1 szkl. białego wytrawnego wina ½ szkl. cukru 2 goździki 2 op. galaretki cytrynowej 400 ml jogurtu naturalnego 2 łyżki płynnego miodu Sposób wykonania: Brzoskwinie obrać, przekroić na pół i usunąć gniazda nasienne po czym zalać je winem, dodać jeszcze cukier oraz goździki i tyle wody aby przykryła całe gruszki . Trzymać…