Składniki:
- 40 dag brzoskwiń
- 1 serek homogenizowany
- 4 łyżki cukru
- wanilia lub cukier wani¬liowy
Składniki: 50 dag brzoskwiń z kompotu 10 dag dżemu wiśniowego lub malinowego 1 kieliszek winiaku 1/2 szklanki śmietanki 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka posiekanych migdałów Sposób wykonania: Brzoskwinie przekroić na połówki i skropić je winiakiem. Następnie w miejsce po pestkach nałożyć dżem. Śmietankę ubić z cukrem pudrem i polać owoce. Na koniec posypać posiekanymi…
Składniki: 50 dag brzoskwiń z kompotu 10 dag dżemu wiśniowego lub malinowego 1 kieliszek winiaku 1/2 szklanki śmietanki 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka posiekanych migdałów Sposób wykonania: Brzoskwinie pokroić na mniejsze kawałki, które skropić winiakiem. Następnie śmietankę ubić z cukrem pudrem i polać owoce. Na konie udekorować dżemem i posypać posiekanymi migdałami.
Składniki: 50 dag brzoskwiń 5 dag cukru 1 kieliszek rumu Sposób wykonania: Brzoskwinie pokroić na kawałki. Następnie skropić je rumem i posypać cukrem pudrem.
Składniki: 4 duże brzoskwinie szklanka białego wina musującego 10 dag cukru pudru Sposób wykonania: Brzoskwinie sparzyć wrzątkiem po czym pokroić je na mniejsze kawałki. Posypać je cukrem i zalać winem. Wówczas wstawić do lodówki na 2 godziny.