Składniki: 1 kg białej kiełbasy ½ l piwa ½ l wody 2 cebule 2 łyżki masła łyżka mąki łyżka octu łyżka karmelu sól cukier Sposób wykonania: Piwo podgrzać na małym ogniu po czym wymieszać go z woda i zalać kiełbasę. Dodać jeszcze posiekaną cebulę pokrojona plastry. Trzymać na małym ogniu około 20 minut. Następnie na…
Tag: z białej kiełbasy
Wędliny
Biała kiełbas zapiekana.
by Bazylia • • 0 Comments
Skład: 1 kg białej kiełbasy (używam surowej, do tej parzonej nie mam zaufania) 2 cebule główka czosnku smalec (albo inny tłuszcz) Sposób przyrządzenia: Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem i ciasno układamy w nim ponakłuwaną kiełbasę, obkładamy ją ząbkami czosnku i cebulą pokrojoną w krążki, wtykając je między kiełbasę i na wierzch. Wstawiamy do piekarnika (200 stopni)…