Bulion nigdy dobrym nie będzie, rozgotowany na czystej wodzie. Chcąc otrzymać dobry bulion, trzeba mieć lekki rosół z cielęciny, wreszcie z dróbek, wkrajać razem z włoszczyzną drobno postrugany bulion i gotować najmniej pół godziny. Chcąc mieć prędko dobry bulion, uskrobać łut surowego mięsa na łut bulionu, rzucić na ciepłą wodę, zagotować razem na prędkim ogniu…
Tag: wywar
Zupy
Zupa krem z ziemniakow i pora
by miczka • • 0 Comments
Dodatki
Kapusta kiszona z grochem
by tinca • • 1 Comment
Skład: 20dkg łuszczonego grochu 50dkg kapusty kiszonej wywar mięsny słonina cebula mąka sól, pieprz Sposób wykonania: Zalany zimną wodą groch moczymy około 12 godzin, a następnie gotujemy do miękkości w wodzie w której się moczył. Odciśniętą i wypłukaną kapustę zalewamy wywarem mięsnym i gotujemy. Pokrajaną w kostkę słoninę wytapiamy, a następnie dodajemy do niej pokrajaną…