Składniki: 4 nerki cielęce 1 l mleka ½ łyżeczki mielonego ziela angielskiego sól pieprz 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 1 cebula 1 łyżka masła 1 szkl bulionu warzywnego 1 łyżka soku z cytryny ½ szkl białego wytrawnego wina ½ łyżeczki cukru Sposób wykonania: Cynaderki dokładnie umyć pod bieżącą wodą po czym zalać je mlekiem…
Tag: wytrawne wino
Porady i Ciekawostki
Filety z soli w sosie winogronowym
by Julian Abramczyk • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Filety z morszczuka w sosie
by Karolina Wlazło • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Esencja czosnkowo-goździkowa
by Renata Rączka • • 0 Comments
Składniki: 10 ząbków czosnku 10 goździków 2 listki laurowe ½ łyżeczki cukru ½ l białego wytrawnego wina Sposób wykonania: Czosnek obrać ze skórki. Następnie w każdy ząbek wbić goździk i przełożyć do garnka. Dodać jeszcze listki laurowe oraz cukier. Całość zalać winem. Gotować na małym ogniu pod przykryciem, aż połowa płynu wyparuje. Wówczas zdjąć rondelek…
Porady i Ciekawostki
Pstrąg marynowany Justyny
by Justyna Kalbarczyk • • 0 Comments
Składniki: 4 pstrągi 4 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki octu 2 łyżki białego wytrawnego wina 3 łyżki bułki tartej 4 łyżki masła 1 jajko sól pieprz Sposób wykonania: Pstrągi dokładnie oczyścić i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Następnie oliwę wymieszać z winem, octem, solą oraz pieprzem. Powstałą marynatą zalać pstrągi i wstawić na kilka godzin…