Pierogi Pierogi z rydzami by Kinga • 11 lipca 2007 • 0 Comments Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki 1 szklanka wody lub mleka 1 łyżka masła lub oliwy 1 jajko sól Farsz: 50 dkg rydzów 2 cebule 2 łyżki masła 5 dkg tartego żółtego sera 2 ząbki czosnku sól, pieprz Read more →
Pierogi Pierogi wiejskie by Daga • 11 lipca 2007 • 0 Comments Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki 1 szklanka wody lub mleka 1 łyżka masła lub oliwy 1 jajko sól Farsz: 20 dkg mielonego mięsa 40 dkg pieczarek 1 cebula 2 łyżki masła sól, pieprz Read more →
Pierogi Pierogi syberyjskie by Teresa • 10 lipca 2007 • 0 Comments Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki 1 szklanka wody lub mleka 1 łyżka masła lub oliwy 1 jajko sól Farsz: 50 dkg mielonej wieprzowiny 40 dkg mielonej wołowiny 1 cebula sól, pieprz Read more →
Pierogi Pierogi z mięsem z azjatycką nutą by Krystyna • 10 lipca 2007 • 0 Comments Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki 1 szklanka wody lub mleka 1 łyżka masła lub oliwy 1 jajko sól Farsz: 25 dkg mięsa wieprzowego 1 cebula 2 łyżki posiekanej naci pietruszki 1 łyżeczka tartego imbiru sól, pieprz Read more →
Pierogi Pierogi z fasolą i grzybami by Kinga • 10 lipca 2007 • 0 Comments Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki 1 szklanka wody lub mleka 1 łyżka masła lub oliwy 1 jajko sól Farsz: 1 szklanka fasoli konserwowej 2 łyżki smalcu 1 cebula 10 dkg suszonych grzybów lub 30 świeżych sól, pieprz Read more →