Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: wołowe

Tradycyjna wołowina w sosie

Składniki: 1,2 kg wołowiny 2 cebule 75 dag marchewki 2 łyki oleju sól pieprz łyżka koncentratu pomidorowego 450 g groszku 1,5 szkl. bulionu 3 dag masła 3 dag mąki 250 ml mleka pęczek natki pietruszki Sposób wykonania: Cebulę pokroić w krążki i razem z mięsem przesmażyć na rozgrzanym oleju, wówczas dodać marchewki pokrojone w plasterki…

Zrazy na jabłkach

Składniki: 1 kostka rosołowa 4 kotlety schabowe 2 łyżki mąki 3 łyżki tłuszczu 2 jabłka sok z 1 cytryny 2 łyżki masła sól pieprz majeranek Sposób wykonania: Kotlety rozbić lekko tłuczkiem po czym oprószyć solą, pieprzem i mąką, wówczas obsmażyć na rozgrzanej patelni. Następnie skórki z obrany jabłek wrzucić do rondla i przełożyć na nie…

Steki z marchewką

Składniki: 4 cebule 3 marchewki 60 dag mięsa wołowego 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz olej Sposób wykonania: Mięso zemleć w maszynce, marchewkę zetrzeć na tarce, natkę pietruszki posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Z powstałej masy formować kotlety, które usmażyć na rozgrzanym oleju. W między czasie…

Sznycel wołowy z cieście francuskim

Składniki: 6 sznycli wołowych vegeta papryka w proszku sól pieprz tłuszcz gotowe ciasto francuskie jajko ogórek kiszony Sposób wykonania: Mięso stłuc tłuczkiem i oprószyć solą, pieprzem, Vegeta i papryką. Odstawić na 30 minut. Po tym czasie obsmażyć na rozgrzanym oleju, wówczas przełożyć je na ciasto francuskie i zwinąć. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni…