Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: włoska

Kapusta włoska nadziewana

Obrać z liści, przerznąć na 4 części, zagotować w solonej wodzie, wycisnąć z wody, nałożyć miedzy liście farszu, jak na pierogi z gotowanego mięsa lab surowego jak na kołduny, owiązać nitką każdy kawałek, ułożyć w rondel, podlać bulionem i dusić do miękkości. Na wydaniu zalać sosem. Tak samo można gotować zwyczajną białą kapustę. Na podstawie…

Sałatka tortellini z mozzarellą

Składniki: 500 g tortellin z serem, sól, 1 pęczek cebulki ze szczypiorem, 4 pomidory, 2 kulki sera mozzarella (po 125 g). 150 g gęstej śmietany, 3 łyżki octu balsamico 3 łyżki majonezu 3 tyżki oliwy, pieprz Sposób przyrządzenia: Tortellini ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odcedzić i przelać zimną wodą. Cebulkę oczyścić i…