Składniki: 2 główki sałaty 4 pomarańcze 1 łyżka soku z cytryny mały jogurt naturalny 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich cukier puder sól Sposób wykonania: Sałatę porać na mniejsze kawałki, obrane pomarańcze podzielić na cząstki. Następnie jogurt wymieszać z sokiem z cytryny i posiekanymi orzechami. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i polać sałatkę.
Tag: witaminy
Listy
Surówka z rzodkiewki, ogórka i fety
by Roksana Jurewicz • • 0 Comments
Składniki: pęczek rzodkiewek 2 ogórki kiszone 1 cebula opakowanie sera feta Sposób wykonania: Rzodkiewki i ogórki pokroić na plasterki, cebulę posiekać a fetę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Listy
Sałatka z brzoskwiń, melona i winogron
by Adrianna Winkler • • 0 Comments
Składniki: melon 2 brzoskwinie szklanka winogron 2 łyżki grubo posiekanych orzechów włoskich łyżeczka miodu sok z cytryny Sposób wykonania: Melona i brzoskwinie pokroić w kostkę po czym dodać do nich winogrona oraz posiekane orzechy. Całość wymieszać i doprawić do smaku miodem oraz sokiem z cytryny.
Listy
Sałatka z suszonych moreli i marchewki
by Alina Fedorowicz • • 0 Comments
Składniki: 50 dag młodej marchewki 30 dag świeżych moreli 10 dag orzechów włoskich łyżeczka miodu sok z cytryny Sposób wykonania: Marchewkę zetrzeć na tarce morele pokroić na cząstki. Dodać jeszcze posiekane orzechy i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku sokiem z cytryny oraz miodem.
Listy
Surówka z pieczonej cebuli
by Renata Sobiech • • 0 Comments
Składniki: 10 średniej wielkości cebul 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżka octu winnego 3 łyżki oleju łyżeczka soli 1/3 łyżeczki zmielonego pieprzu czarnego Sposób wykonania; Cebulę wstawić do średnio nagrzanego piekarnika i upiec. Wówczas pokroić ją w krążki. Następnie skropić olejem oraz octem. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i posypać posiekaną natką pietruszki.