Składniki:
- 10 dkg wiórek kokosowych
- 10 sucharów
- 12 dkg cukru
- 4 dkg masła
- 3 jajka
- 4 ananasy z puszki
- 1 łyżka soku z ananasów
- ½ kg zmielonego białego sera
- ½ szklanki kwaśnej śmietany
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
Składniki: 200 g suszonych moreli 250 g wiórków koksowych sok z cytryny 300 g cukru pudru Sposób wykonania: Morele zalać wrzątkiem po czym odstawić na 3 godziny. Po tym czasie je odsączyć i zemleć w maszynce dodać do nich 4/5 wiórków koksowych i ponownie zemleć. Następnie dodać sok z cytryny oraz cukier puder aby dało…
Składniki: 25 dag margaryny ½ szkl cukru żółtko 3 łyżki kakao łyżeczka alkoholu 2 op. herbatników wiórka kokosowe Sposób wykonania: Margarynę utrzeć razem z żółtkiem, cukrem oraz cukrem waniliowym. Następnie dodać pokruszone herbatniki. Pod koniec ucierania dodać alkohol i kakao. Z powstałej masy formować małe kulki, które obtoczyć w wiórkach kokosowych. Wstawić do lodówki na…
Składniki: 0,5 l mleka 4 żółtka 4 tabliczki czekolady mlecznej 4 tabliczki czekolady gorzkiej wiórki kokosowe Sposób wykonania: 1 szklankę mleka zagotować, wówczas wrzucić do niego czekoladę. Trzymać na ogniu, aż czekolada się rozpuści i zagotuję. Następnie resztę mleka zmiksować z dodatkiem żółtek po czym przelać powoli do mleka czekoladą. Zupę podać schłodzoną posypaną wiórkami…
Składniki: 2 szklanki obranych orzechów włoskich 1 szklanka pokruszonego ciasta drożdżowego 25 dag cukru 2 cytryny 1 kieliszek rumu 6 dag czekolady 1/8 l mleka 3 dag wiórków kokosowych Sposób wykonania: Ciasto drożdżowe wymieszać z cukrem po czym dodać zmielone orzechy. Następnie dodać sok oraz startą skórkę z cytryny. Wlać rum, mleko z rozpuszczoną czekoladą.…