
Składniki:
- 1 kg łososia
- ½ kg porów/ białe części/
- 1 szklanka białego wytrawnego wina
- sok z 1 cytryny
- 3 plasterki cytryny
- 3 łyżki masła
- sól, biały pieprz do smaku

Składniki: 1 melon 2 cytryny 1 łyżka cukru pudru 40 ml likieru miętowego 1 butelka wina musującego Sposób wykonania: Obranego melona pokroić w kostkę. Następnie sok z cytryny wymieszać z likierem i cukrem pudrem. Przelać do melona. Uzupełnić winem musującym.
Składniki: 2 jajka 60 g cukru 150 ml czerwonego wina 3 łyżki mielonej kawy 370 ml wody Sposób wykonania: Żółtka roztrzepać razem z cukrem po czym dodać 2/3 wina. Następnie kawę zaparzyć we wrzątku i rozlać do szklanek. Natomiast białka ubić i wymieszać z winem wymieszanym z żółtkami. Delikatnie wymieszać i dolać resztę wina. Przelać…
Składniki: 3 brzoskwinie 150 g cukru 2 butelki czerwonego wina 40 ml winiaku Sposób wykonania: Obrane brzoskwinie pokroić na mniejsze kawałki. Dodać do nich cukier i zmiksować. Dodać winiak oraz wino i dokładnie wymieszać.
Składniki: sok z 1 grejpfruta sok z 1 pomarańczy bezalkoholowe wino musujące listki mięty plasterki pomarańczy Sposób wykonania: Soki wymieszać razem i przelać do szklanki. Uzupełnić winem. Udekorować plasterkiem pomarańczy i listkami mięty.