Składniki: 2 szkl tradycyjnego rosołu 2 szkl. białego wytrawnego wina 2 szkl słodkiej śmietanki 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz cukier Sposób wykonania: Do rosołu wlać wino oraz śmietanę. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Całość mocno podgrzać ale nie doprowadzić do wrzenia. Na koniec posypać posiekaną natką pietruszki.
Tag: wino
Listy
Pieczona dorada w winie
by Natalia Gryz • • 0 Comments
Listy
Herbata z nektarem porzeczkowym
by Kasia Soroka • • 0 Comments
Składniki: 4 łyżeczki herbaty 75 g cukru 75 ml nektaru z czarnych porzeczek 75 ml czerwonego wina laski cynamonu Sposób wykonania; Herbatę zalać w ½ l wrzątku. Po 3 minutach przecedzić. Następnie do rondelka wlać wino, nektar porzeczkowy. Dodać syrop cukrowy oraz laskę cynamonu. Całość podgrzać na małym ogniu po czym wlać herbatę. Dokładnie wymieszać…
Listy
Kruszon z wiśniami
by Patrycja Kluba • • 0 Comments
Składniki: 130 g wiśni 1 l nektaru bananowego 1 l nektaru wiśniowego 1 butelka wody mineralnej Sposób wykonania: Nektar bananowy i wiśniowy dobrze schłodzić po czym wymieszać ze sobą. Następnie wrzucić zamrożone wiśnie. Uzupełnić wodą mineralną, również dobrze schłodzenia.
-300x197.jpg)
.jpg)

