Składniki: 6 łyżek gęstej marmolady 3-4 łyżki posiekanych orzechów włoskich 3-4 łyżki rodzynek 2 łyżki rumu Sposób przyrządzenia: Rodzynki zalać rumem, odstawić na 15 minut, drobno posiekać. Połączyć z marmoladą i posiekanymi orzechami włoskimi. Masą można przekładać małe okrągłe biszkopciki.
Tag: wigilijny
Desery
Masa migdałowa z jabłkami
by Celina Data • • 0 Comments
Desery
Masa morelowa
by Dagmara Gdula • • 0 Comments
Składniki: 15-20 dkg marmolady morelowej 25 dkg cukru pudru 1 cytryna Sposób przyrządzenia: Cukier puder rozetrzeć na gładką pulchną masę z marmoladą morelową. Dodać do smaku soku z cytryny. Zamiast masy morelowej można dodać marmoladę wiśniową lub malinową.