Składniki: 250 g wędzonej makreli cebula natka pietruszki pieprz Sposób wykonania: Z makreli usunąć skórę i ości. Następnie cebulę i natkę pietruszki posiekać i dodać do makreli. Doprawić do smaku pieprzem. Całość dokładnie wymieszać i uformować z powstałej masy kulki.
Tag: wędzona makrela
Makrela
Krakersy z makrela
by Dagmara • • 0 Comments
Dodatki
Pasta w wędzonej makreli do kanapek
by Piotr Miotk • • 0 Comments
Składniki: makrela 1 cebula śmietana pieprz Sposób wykonania: Makrele obrać z ości po czym ją rozetrzeć. Następnie dodać śmietanę oraz startą na tarce cebulę. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku pieprzem.
Pizza
Pizza z wędzoną makrelą, pomidorami i cebulą
by tinca • • 0 Comments
Makrela
Pasta z wędzonej makreli z serkiem mascarpone
by Helena Zabłocka • • 0 Comments
Składniki: 1 wędzona makrela 150 g serka mascarpone sok z ½ cytryny 1 łyżka zielonego pieprzu w zalewie sól Sposób wykonania: Z ryby wydobyć mięso po czym je utrzeć razem z sokiem z cytryny oraz serkiem. Następnie dodać ziarna pieprzu i doprawić do smaku solą.